אמנות עריכת האופליין – מדריך חדש
על ידי עמית צינמן
9 בדצמבר, 2009
קטגוריה: אפטר אפקטס, הדרכה, פרמייר פרו
במקור, המונח Offline התייחס ליצירת עותק באיכות נמוכה של חומרי וידיאו כדי לאפשר עריכה בהם. כך אפשר היה לדגום קלטות (בדרך כלל במערכת AVID) באיכות נמוכה בהרבה מהמקור, מה שאפשר אחסון של הרבה חומר גלם במערכת מחשב זולה יחסית. עם תום העריכה, הועברו הגדרות העריכה בלבד למערכת יקרה בהרבה שבה נדגמו מחדש רק הקטעים שנדרשו לסרט הסופי וזאת באיכות מקסימלית. לאחר מכן בוצעו תיקוני צבע והוכנסו כותרות ואפקטים. תהליך זה מחייב אגב עבודה עם טיימקוד מדויק ומצריך שליטה טורית בוידאו טייפ.
מאז השתנו לא מעט דברים בתחום הוידיאו הדיגיטלי. דיסקים ענקיים בנפח 2TB שזה 2000GB בקירוב, כבר לא יקרים בימינו ואפשר לאחסן בהם שעות רבות של חומרי וידאו באיכות מקסימלית. גם יכולת העיבוד של המחשבים וקיבולת הזיכרון שלהם השתפרה.
עם זאת, כדי לערוך חומר באיכות HD, עדיין צריך להשקיע במערכת מחשב שאינה זולה, במיוחד אם רוצים לקבל יכולות של זמן אמת, כלומר אפשרות לצפות בחומר גם עם הוספנו קצת אפקטים או שיש לנו מספר שכבות על הטיימליין.
כמובן שכיום ישנם גם פורמטים נוספים כמו AVCHD, שמשתמש בדחיסה מסוג H.264/MPEG-4 ובאופן עקרוני אינו נוח לעריכה. למזלנו, פרמייר פרו ואפטר אפקטס מאפשרים לנו לבצע תהליך דומה של עריכת אופליין בפרמייר פרו ואונליין באפטר אפקטס.
לאחרונה צילמתי קליפ במצלמת Canon EOS-5D Mark II המצלמת בפורמט Quicktime H.264 באיכות גבוהה, ברזולוציה של 1920 על 1080 הידוע כ-1080p בשלושים פריימים לשנייה, על כרטיסי זיכרון.
התכנון שלי היה לערוך בכל מקרה ב-PAL, אבל התאורן שלי שאל אותי לגבי אפשרויות אופליין לחבר שלו שתכנן לצלם את סרט הגמר שלו באותה מצלמה. בהתחלה חשבתי להגיד שאין כזאת אפשרות – אבל אז נזכרתי בפרוייקט שעשיתי לא מזמן ששילב חומרים באיכות PAL של 720 על 576 וחומרי HD שצולמו על מסך ירוק וחשבתי, למה לא לעשות את זה על פרוייקט שלם שצולם ב-HD? לעשות תהליך Offline אבל בלי קלטות! הרי המצלמה המדוברת של Canon מצלמת על כרטיסי זיכרון.
.
המדריך החדש מסביר את השלבים שעברתי בתהליך של המרת חומר HD לפורמט באיכות נמוכה יותר. מובן שיש אופציות אחרות לעריכת חומר HD, אולי אפילו טובות יותר, אבל הטכניקות המתוארות במדריך עשויות לשמש אתכם לצרכים המשתנים של התחום שמונעים מאיתנו לפעמים לדעת באיזה פורמט יגיעו החומרים המצולמים ומה יהיו הפורמטים הסופיים להפצה (DVD? אינטרנט? מסך קולנוע ביתי?).
חשוב לציין: במדריך אני מדגים שימוש ב-Script (תסריט אוטומטי) אותו אפשר להוריד מכאן
האתר הזה בנוי כמו אתר מסחרי (Add to Cart וכו') אבל אפשר גם "לקנות" את ה-Script בחינם. מצד שני אנשים עובדים קשה על יצירת הדברים האלה, כך שאם אתם יכולים לשלם אפילו קצת אני בטוח שזה ישתלם מבחינת הקארמה שלכם.
אחרי ההורדה של ה-Script אתם צריכים לאתר את תיקית ScriptUI Panels.
במערכות הפעלה חלונות של 64 ביט היא נמצאת כאן:
C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe After Effects CS4\Support Files\Scripts\ScriptUI Panels
במערכות הפעלה חלונות של 32 ביט היא נמצאת כאן:
C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects CS4\Support Files\Scripts\ScriptUI Panels
במערכות הפעלה MacOSX היא נמצאת כאן:
User>Applications>Adobe After Effects CS4>Support Files>Scripts>ScriptUI Panels
הכונן עשוי להשתנות אם לא התקנתם את התוכנה במיקום ברירת המחדל שלה ואולי תצטרכו לשנות מ-CS4 ל-CS3 אם אתם עדיין עובדים עם גרסה זו.
.
לצפייה במדריך
.
תגים: HD, אפטר אפקטס, מדריך, פרמייר פרו



Creative Cow
10 בדצמבר, 2009
אדובי טוענים שעם כרטיס מסך ממש טוב (ויקר) תוכל בגרסה עתידית של פרמייר לערוך AVCHD בלי שום בעיה.
http://aeportal.blogspot.com/2009/12/sneak-peek-adobe-mercury-playback.html
אם אתה עורך בפרמייר לקנות HM100 לא יעזור לך לערוך ביתר קלות.
יצרתי פורום חדש:
http://www.sternfx.com/forum/viewforum.php?f=16
בוא נעביר את הדיון לשם
10 בדצמבר, 2009
טיפ נחמד מאוד ושימושי. כל הכבוד. מתלבט בין מצלמת HD בפורמט AVCHD או זו של JVC בפורמט של PROHD. מבין שהפורמט האחרון יותר קל לעיכול בעריכה (מצלמת ה-HM100) מצלמת הן קבצי MOV והן קבצי XDCAM-HD). האם הפורמט האחרון יכול לחסוך את הצורך באופליין?
9 בדצמבר, 2009
טוב, הנה משהו חדש.